Een orde van gezond voedsel alsjeblieft

Een orde van gezond voedsel alsjeblieft

Als je geen tijd hebt om je eigen eten te koken, wat doe je dan? Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand. Je gaat naar je lokale fastfood-outlet (uit respect voor de voorkeuren van je kinderen), je gaat naar de voedselstrip in het winkelcentrum of je bestelt afhalen. Het is handig en je kunt je vulling bij deze gewrichten eten. Wat echter niet zo voor de hand ligt, is wat een dergelijke praktijk met u en de gezondheid van uw kinderen doet.

Gezonde eetgewoonten zijn cruciaal voor het bereiken van een gezonde geest en lichaam. Gezonde eetgewoonten verwijzen naar regelmatig eten, uitgebalanceerde maaltijden eten en alleen eten wat nodig is. Gezonde eetgewoonten houden niet in dat u voor de lunch hamburgers en friet eet.

De fastfoodcultuur

Helaas denken sommige mensen dat het gezond is om hamburgers en patat te eten voor de lunch. Reclamespiels hebben hiervoor veel te beantwoorden. In een wereld vol fastfood en restaurants is het niet meer dan normaal dat de bedrijven die dit eten serveren de voorkeur van mensen voor huisgemaakte maaltijden moeten ondermijnen, anders zullen ze overbodig worden en geen winst maken.

Als zodanig steken grote voedselbedrijven miljoenen dollars in tv-commercials die in niet zo veel woorden beweren dat een maaltijd die wordt gegeten bij een fastfood speciaal is, terwijl je thuis met je gezin eet, de maaltijd die je moeder kookt is niets anders dan gewoon.

Een dergelijke omkering van waarden werd geholpen door het snellere levenstempo, waar mensen geen tijd meer hebben om zich te wijden aan het bereiden van huisgemaakte maaltijden. Mensen rijden of pendelen altijd naar hun werk, gaan naar zakelijke bijeenkomsten of hebben misschien een of twee banen. Je kunt niet verwachten dat iemand die al 12 uur achter elkaar heeft gewerkt, thuiskomt en een lange maaltijd klaarmaakt. Het is logischer om wat afhaalmaaltijden te kopen of het gezin mee uit eten te nemen.

Mensen zijn zich ervan bewust dat ze gezond voedsel moeten eten. Maar wat doe je als je wordt misleid door te denken dat restaurantgerechten en fastfood beter smaken dan zelfgemaakt eten? Helaas is er ook een onderliggende poging om mensen te laten denken dat eten in restaurants en fastfood allemaal gezond is, dat er echt niet veel verschil is als je binnen of buiten eet. Het is allemaal hetzelfde, maar uit eten gaan is handiger.

Terwijl mensen worden overspoeld met advertenties in massamedia die pleiten voor de waarde van fastfood en uit eten gaan, en naarmate mensen het steeds drukker krijgen om hun baan te behouden, stoppen steeds meer mensen met koken en beginnen ze deze reclames ter harte te nemen. Mensen hebben huisgemaakte en voedzame maaltijden achtergelaten die uren voorbereiding nodig hebben voor grote porties calorie- en vetrijk voedsel dat binnen enkele minuten wordt geserveerd.

De zieke natie

Het succes van de fastfoodindustrie bij het vestigen van een cultuur die gedijt in fastfood en uitgegeten maaltijden, is de gezondheid van onze mensen op het spel gezet. Zo is Amerika nu een noodlijdende natie. De incidentie van hartaandoeningen, diabetes en hoge bloeddruk blijft stijgen naarmate obesitas nog vaker voorkomt.

Ik zeg niet dat fastfood ten koste van alles moet worden vermeden. Wat ik zeg is dat een reis naar het fastfood slechts zeer zelden moet worden gemaakt, niet drie keer per week, zoals de meeste mensen nu gewoonlijk doen. Er moet een wijziging worden doorgevoerd om de dagen terug te brengen waarop er geen twijfel bestaat over wat gezond voedsel is en waar het te vinden is. Dit is alles wat ik vraag.