Hoe introduceer je gezonde voeding bij je familie?

Hoe blijf je gezond?

Een eenvoudige en zeer effectieve oplossing om gezond voedsel aan uw gezin te introduceren

Als 10 jaar geleden iemand me had verteld dat fruit heel gezond is ……. Gezond voor dagelijks eten als een uitstekende bron van vitamines…. En zelfs nodig – fruit eten is een MUST als een natuurlijk medicijn voor het menselijk lichaam…. Ik zou hebben geantwoord: ‘Ja, inderdaad! Ik weet dit heel goed! Ik hou van fruit en eet elke dag fruit! ”

Maar met de leeftijd (al na 25 jaar) begon ik gezondheidsproblemen te ontwikkelen: GROTE problemen – die veel problemen, slapeloze nachten en verontrustende hoofdpijn met zich meebrachten. Naast kleine problemen die duidelijk mijn werkproductiviteit verminderen, maakte ik me minder extravert en scheurde me vele uren van genieten van de goede staat van lichamelijke gezondheid toen alles in orde was.

Over het algemeen kostten al deze gezondheidsproblemen veel tijd en geld … Tot ik het simpele geheim besefte dat … … Zelfs tijdens mijn hele volwassen leven heb ik nooit een welverdiende waardering en een juiste houding ten opzichte van groenten en fruit ontwikkeld. Ik ben niet bang om de reden botweg te noemen – meestal is het een gebrek aan kennis en gebrek aan begrip.

Pas toen begreep ik dat ik in werkelijkheid ‘vanzelfsprekend’ fruit nam. Die tijd was het voordeel van mijn ‘fruit eten’ tot een minimum beperkt, aangezien ik slechts 1-2 fruit per dag eet, meestal na de lunch of tijdens het ontbijt. Als ik tussendoor honger zou krijgen of onderweg naar mijn werk, naar huis enz., Dan heb ik liever een lichte snack van een broodje of een broodje, maar zeker geen fruit. Hoewel het de VRUCHTEN zijn die MOETEN worden gegeten op een lege maag – om meer voordeel te behalen, omdat fruit wordt aanbevolen om apart te eten zonder ander voedsel.

Als…. Als ik eerder had gehoord dat ik geen fruit gebruik om mijn goede gezondheid te behouden, zou ik boos hebben geantwoord: ‘Nee, wat bedoel je! Ik gebruik inderdaad fruit! Maar mijn levensstijl is erg druk, veel hard werken, eindeloze spanningen en, bovenal, slechte ecologie. Deze hebben allemaal een zeer negatieve invloed op mijn gezondheid. En kunnen vruchten daar iets aan doen ????! ”

Maar nu, kijkend naar het verleden, moet en moet ik toegeven: “Fruit en groenten KUNNEN je gezondheid drastisch veranderen. Vooral als men weet HOE, WANNEER EN WAT TE GEBRUIKEN voor een bepaald gezondheidsprobleem… ..

Concluderend, de belangrijkste reden om niet GROEN te worden en daarom niet genoeg te profiteren van de genereuze schatten van de natuur is nog steeds verborgen in het GEBREK aan correcte presentatie van deze waardevolle informatie!

Zelfs als ouders deze zegeningen van moeder-natuur niet waarderen, hoe kan men dan kinderen de schuld geven omdat ze weigeren deze natuurschatten te eten, terwijl zelfs degenen die een gezonde levensstijl willen leiden, geen volledig beeld hebben van wat groenten en fruit kunnen doen aan lichaam en geest!

Zelfs als we een basisbeeld hebben, zoals: wortel is goed voor het gezichtsvermogen, sinaasappels om het immuunsysteem te versterken, watermeloen zorgt voor een uitstekend reinigend effect, maar om niet alleen iemand, maar zelfs uzelf te overtuigen, moeten we meer nuttige informatie krijgen . En meestal komt deze informatie in de vorm van saaie statistische feiten of saaie, grijze voedingstabellen.

Hou op! Stop alsjeblieft even! Begrijp je niet dat zelfs jij en ik, net als elke andere volwassene van welke leeftijd dan ook, niet voldoende (genoeg) aandacht zullen besteden aan informatie als deze in zo’n geestdodende (sombere, oninteressante) vorm wordt gepresenteerd. Dit is niet de methode om aan te moedigen, integendeel, het is een zeer effectieve en snellere manier om iemand te vervelen!

Desalniettemin, wat te zeggen over jonge kinderen en hun kleine nieuwsgierige geesten, wiens leervaardigheden het beste presteren wanneer ze worden aangedreven door heldere, kleurrijke associaties en scherpe fantasiewereldverbeelding.

Iedereen zal het ongetwijfeld met me eens zijn, ongeacht de leeftijd, we lezen allemaal graag teksten die worden gecombineerd met aantrekkelijke, in het oog springende afbeeldingen! Daarom is de vaardigheid van kleurwetenschap een onafhankelijke wetenschap. En zo veel interessante boeken, onderzoekspapieren, wetenschappelijk bewijs en aanverwante artikelen zijn gewijd aan het fysiologische effect van kleuren op de geest van mensen.

Ook ligt de tweede nadruk op hoe het leesmateriaal wordt gepresenteerd. Generaliseer niet, maar personaliseer.

Het is niet langer een geheim dat de beste, TOP gelezen artikelen (met de hoogste populariteit en leescoëfficiënt) in tijdschriften, kranten enz. Verhalen zijn met een hoofdpersonage, dwz een vertelling, met hoofdheld, met achtereenvolgens afwikkeling van een verhaal: met een begin, tussenliggende gebeurtenissen en culminatie, ook al is dit slechts een korte vertelling over een evenement of product. Als enig leesbaar materiaal is gekoppeld aan een individu en zijn / haar persoonlijke ervaringen, is het altijd gemakkelijker te lezen, gemakkelijker te accepteren en gemakkelijker te onthouden. Daarom lezen we altijd getuigenissen, omdat ze van iemand afkomstig zijn en in eenvoudige woorden zijn uitgedrukt die gemakkelijk te verteren zijn.

Wat mezelf betreft, tot mijn dertigste heb ik nooit veel interesse getoond voor groenten en, ik schaam me om te zeggen, zelfs voor wat fruit. En het is niet dat ik me niet bewust was van gezond eten, van de voordelen van groen inderdaad, ik hoorde en las er af en toe over, maar het creëerde niet dat heldere beeld in mijn geheugen dat me zou leiden en mijn leidende ster zou zijn in mijn en mijn familieplan (schema).

Gelukkig ontving ik op mijn 30e verjaardag niet alleen de beste wensen en e-cards, maar tussen talloze e-mails stond een ongebruikelijke e-mail van een van mijn vrienden. Het bevatte een grote, sappige afbeelding van een ananas en een link met de ongebruikelijke woorden

Healthy Birthday! Een cadeau voor je dat verborgen in … ananas! ??

De link leidt naar een artikel, eigenlijk correcter, naar een vermakelijk verhaal over ananas.

In een lichte vorm vertelt dit verhaal over een moeder en haar zoontje. En tegelijkertijd is het een zeer informatieve opvatting over de voordelen van ananas (en fruit in het algemeen) die informatie naar het HART van de lezer overbrengen. Deze methode vertelt niet alleen, het zorgt ervoor dat degene die leest (of luistert) de belangrijke informatie over dit verhaal ABSORBEREN, HOREN en HERINNEREN!

Simpele woorden vinden hun weg naar de geest en het hart van de lezer en creëren in zijn / haar bewuste live beelden van een ziekelijk jongetje, zijn bezorgde moeder en een heerlijk sappige ananas. Het verhaal heeft ook een morele (en zelfs zakelijke) waarde omdat het in een korte notitie concludeert dat deze kleine jongen besloot om andere mensen te helpen gezond te blijven, en toen hij opgroeide, werd hij medisch wetenschapper en zakenman, hij begon een unieke fruitgroentenwinkel in zijn kleine stadje.

Om mijn eigen pad naar gezonde voeding voort te zetten

Geïnspireerd door deze eerste aanraking van deze nieuwe benadering en introductie van groenten en fruit in de geest en het hart, was ik erg opgewonden om het volgende verhaal uit hetzelfde boek te lezen. Dan het volgende, dan alle andere verhalen die beschikbaar waren om online te lezen op de website (verhalen uit het nieuwe boek dat verkrijgbaar is in de boekhandel bij Amazon: The Storytellers guide to health food).

Ik kan me herinneren dat het tweede verhaal ging over rode biet (wederom een ​​heel uniek sprookjesachtig verhaal over 3 zussen – verschillende soorten rode biet, maar met veel informatie, tips en zelfs recepten). Het derde verhaal ging over watermeloen. Dat specifieke verhaal las ik toevallig in de zomer en dit keer las ik het hardop voor aan mijn vrienden omdat ik wilde nagaan wat hun reacties zouden zijn. Het effect kan voor zichzelf spreken, waardering van mijn vrienden voor watermeloen en natuurlijk later voor alle groenten en fruit enorm toegenomen. Bovendien hebben ze het verhaal enthousiast gekopieerd en gedeeld met hun familie, geliefden en zelfs met buren.

Het is niet nodig om te zeggen dat de kennismaking met deze briljante ideeën en innovatieve methode die in deze prachtige boeken van het project KindBook naar voren kwamen, niet alleen een keerpunt in mijn leven werd, maar ook in het leven van mijn familie en vrienden. Bovendien opende het geleidelijk en gestaag een nieuwe deur in het leven van al degenen die zich zorgen maken over de gezondheid en de waarde van gezond voedsel.

Als je op het punt staat om je eerste stap te zetten in het HEALEN van jezelf en het HELEN van onze planeet: laat die saaie% -tabellen achter voor later! Probeer allereerst bij mensen een vlam van interesse te wekken in natuurgeschenken aan de mensheid! Genees jezelf en genees anderen. Met deze unieke aanpak maken ze enthousiast om hun energie, productiviteit en gezondheid te verhogen! En om onze toekomstige generatie te leren hoe ze de beste burgers van onze planeet kunnen zijn: vriendelijk, gezond, succesvol!

Tenslotte! Denk aan de GOUDEN REGEL: hoe meer goedheid je in het leven van anderen brengt, hoe meer goedheid bij je terugkomt!

Ik wens jullie allemaal wat ik wens voor mezelf en mijn familie – BESTE GEZONDHEID!