Hoe kan je afvallen met shakes?

Dieetshakes worden ook wel eens maaltijdvervangers genoemd. Het idee is dat het drinken van zo een shake mensen die willen diëten bevrijdt van het tellen van calorieën, vetten, zout en suikers. Ze moeten immers zelf geen maaltijd meer samenstellen maar kunnen dankzij één drankje hun volledige maaltijd vervangen en krijgen exact het aantal calorieën binnen dat ze nodig hebben om gewicht te verliezen zonder erg hongerig te worden. Maar werkt dit ook echt?

Wetenschappelijke studies lijken in elk geval aan te geven dat het wel degelijk een succesvolle manier is om gewicht te verliezen. Diëtisten zeggen dat zeker voor mensen die het te druk hebben om een gezonde maaltijd samen te stellen of voor mensen die het moeilijk vinden om altijd calorieën te tellen een erg goede manier kan zijn om af te vallen.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/12/18/snel-kerstkilos-kwijt/ 

Veel gewichtsverlies op korte termijn

Zeker op korte termijn, zo blijkt nog uit de studies, vliegen de kilo’s er af bij mensen die de drankjes gebruiken als maaltijdvervangers. Natuurlijk zeggen alle specialisten ook dat je ook een goed plan op lange termijn moet hebben. Ook voldoende lichaamsbeweging nemen en jezelf leren na te denken over gezond en niet calorierijk eten zijn belangrijk om op lange termijn succes te hebben.

Zou je meer gewicht kunnen verliezen met dit soort maaltijdvervangers dan als je zelf probeert caloriearm en gezond te eten? Dat was de vraag die een aantal Amerikaanse wetenschappers wilden beantwoorden in een grootschalige studie. En het antwoord bleek duidelijk: mensen op een dieet met maaltijdvervangende drankjes bleken 90% succesvol in het verliezen van gewicht, tegenover maar 50% van de groep die een ‘traditioneel’ dieet gevolgd had. Dat resultaat werd gemeten 4 maanden na het begin van de studie.

Eenvoudiger dan calorieën tellen

De reden dat je zulke goede resultaten kan bereiken met deze dieetdrankjes is echt niet ver te zoeken. Het probleem met elke andere vorm van diëten is dat het zo goed als onmogelijk is om juist bij te houden hoeveel calorieën je consumeert. Toegegeven, op verpakte voedingsproducten kan je de calorieën per portie terugvinden (hoewel een portie van 100 gram, hoeveel is dat nu juist?) maar op verse producten, een fles wijn of een glas bier kan je meestal geen caloriewaarden vinden.

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2020/11/07/snel-afvallen-na-bevalling/ 

Met shakes ben je zeker dat je gaat afvallen als je verder niets snoept en enkel water drinkt omdat je ook zeker bent van het aantal calorieën. Stel dat je dagelijks 1500 calorieën mag consumeren volgens je dieetplan dan kan je dus 4 keer per dag een shake met 250 calorieën drinken en daarnaast nog een glas wijn drinken en wat fruit of groenten eten. Zo eenvoudig kan gewicht verliezen dus zijn. Nu nog aan de lichaamsbeweging en gezonde (toekomstige) eetgewoonten werken en je zal je nooit meer zorgen hoeven maken om je figuur!